Anesthesie verpleegkundige Léon Roelé

Anesthesie verpleegkundige Léon Roelé

Misschien ook iets voor jou?

ZZP functie

  • Landelijk
  • Vast contract
  • Fulltime
  • Inclusief ledenpakket

Operatieassistent allround kanjer

Tijd voor een carrière boost? Als allround operatieassistent kun je via Ploeg bij diverse ziekenhuizen en privéklinieken werken in jouw eigen regio. Deeltijd of liever full time? Een korte of juist langere periode? Wil je extra opleidingen volgen? Maar géén administratieve gedoe? Jij kiest!

Drie goeie gasten met een idee

Léon Roelé (43) werkt ruim 16 jaar afwisselend als anesthesie medewerker en ambulance verpleegkundige. Op de OK werkt hij vaak samen met studievriend en collega anesthesie medewerker Chris Vastenburg (54 jaar). De twee mannen krijgen regelmatig de vraag of ze nog anesthesie medewerkers kennen die beschikbaar zijn voor een OK-dienst. Het blijkt de kiem van wat nu is uitgemond in De gasten van Ploeg. 

 

Wat maakt jullie als detacheerders anders?

Léon: “In principe doen alle detacheringsbureaus hetzelfde: bemiddelen. Grote spelers missen echter de persoonlijke band met de opdrachtgevers en medewerkers, waardoor er vaak geen goede match of klik is. Chris en ikzelf staan vrijwel elke dag op de werkvloer. Dus we weten wat er leeft. We kennen de chirurgen, anesthesiologen en iedereen die bij zo’n groot ziekenhuis of zelfstandige kliniek werkt. Dat maakt het verschil: we snappen wat zowel de opdrachtgever als ZZP’er beweegt.”

 

Er zijn toch al veel detacheringsbureaus?

“Zeker”, antwoordt Léon, “we hebben dan ook de Coronatijd gebruikt om te onderzoeken of er ruimte is in de markt voor ónze manier van bemiddelen: persoonlijk, informeel, toegankelijk, korte lijnen, gemakkelijk. En er mag gelachen worden. Dat zit ook besloten in onze naam: De gasten van Ploeg. Met onze ZZP’ers zijn we te gast bij de opdrachtgever. Je kunt de naam ook associëren met goed gastheerschap. Het creëert zowel bij de ZZP’er als opdrachtgevers een gevoel van: van die gasten kunnen we opaan.”

 

Wie zijn jullie opdrachtgevers?

“De ziekenhuizen en zelfstandige klinieken. Vooral het aantal zelfstandige klinieken is de laatste jaren fors toegenomen. Zelfs ziekenhuizen besteden operaties nu uit aan zelfstandige klinieken. Maar voor al die OK’s heb je natuurlijk wel de mensen nodig. En liefst anesthesie medewerkers en anesthesiologen die elkaar kennen en al vaker samengewerkt hebben. Niet de eerste de beste beschikbare ZZP’er sturen, maar een goede match, daar gaan we voor,” aldus Léon.

 

Zijn er wel voldoende ZZP’ers?

Léon: “Sterker nog, dat aantal neemt alleen maar toe. Je ziet, zeker nu het goed gaat met de economie, dat steeds meer specialisten en anesthesie medewerkers ervoor kiezen, om naast hun vaste dienstverband bij een ziekenhuis ook één of twee dagen als ZZP’er aan de slag te gaan. Niet alleen voor de betere verdiensten, maar vooral omdat het meer afwisseling en professionele bewegingsvrijheid biedt. Dus er is alleen maar meer vraag naar een goede bemiddeling.”

 

Hoe kom je als ZZP’er aan een opdracht?

“ZZP’ers die zich bij ons aansluiten krijgen een link naar onze app, waarmee ze push-berichten kunnen ontvangen met aangeboden OK-diensten. Met één druk op de knop kunnen ze daarop reageren en zichzelf in het rooster zetten. Sommige ZZP’ers draaien al hun diensten alleen via onze app en doen zelf geen acquisitie, maar ze versturen uiteraard wel zelf hun facturen, zodat ze wettelijk ZZP’er zijn.”

 

Gaan jullie nog meer diensten leveren?

“Om onze persoonlijke benadering en aandacht te kunnen waarborgen, willen we niet te snel te groeien en zeker niet te groot te worden. Wel kunnen we ZZP’ers meer diensten gaan aanbieden, zoals administratieve taken, zoals contracten opstellen en de facturering verzorgen. Maar denk ook aan trainingen en opleidingen. Ook is het idee om onze diensten te zijner tijd uit te breiden voor anesthesiologen, chirurgisch assistenten en algemene verpleegkundigen en zelfs hele OK-teams. Maar vooralsnog ligt de focus op anesthesie medewerkers, daar ligt toch ons hart,” besluit Léon.

 

 

LEES HET VERHAAL VAN CHRIS

 

OOK SAMEN WERKEN MET PLOEG?