Anesthesie verpleegkundige Jojanneke Oudenaarden

Anesthesie verpleegkundige Jojanneke Oudenaarden

Misschien ook iets voor jou?

ZZP functie

  • Landelijk
  • Vast contract
  • Fulltime
  • Inclusief ledenpakket

Gast zzp anesthesiemedewerker

Tijd voor een carrière boost? Als ZZP anesthesiemedewerker kun je via Ploeg bij diverse ziekenhuizen en privéklinieken werken in jouw eigen regio. Deeltijd of liever full time? Een korte of juist langere periode? Wil je extra opleidingen volgen? Maar géén administratieve gedoe? Jij kiest!

Voor de afwisseling: in loondienst én zzp’er

Anesthesie verpleegkundige Jojanneke Oudenaarden (44, getrouwd, 3 kinderen) werkt al meer dan 25 jaar in de zorg. Het grootste deel van de week draait ze ambulancediensten in loondienst. Sinds 2021 wisselt ze die af met haar werk als anesthesiemedewerker op de OK. Dat doet ze als zzp’er via De gasten van Ploeg. Een ideale combinatie.

 

Waarom ben je ook als zzp’er gaan werken?

Jojanneke: “Het mooie van deze combinatie is, dat ik de hectiek van de ambulancedienst kan afwisselen met overzichtelijke anesthesie-diensten op de OK. In de ambulancedienst kun je in heftige situaties terechtkomen, terwijl op de OK alles super georganiseerd is. Alles is steriel, je hebt alles voorhanden. Die balans tussen de onvoorspelbaarheid van de ambulancedienst en de overzichtelijke OK-dienst is heel fijn.”

 

Hoe is de verdeling tussen die twee functies?

“Ik werk nu voor 90% op de ambulancedienst maar ga in de toekomst meer anesthesie-diensten draaien. Een andere reden daarvoor is, dat ik mijn vaardigheden en kennis als anesthesiemedewerker op peil wil houden. Voor de ambulancedienst moet je bepaalde skills beheersen die je echter zelden gebruikt, maar die ik wel kan benutten als anesthesiemedewerker,” licht Jojanneke toe.

 

Hoe ben bij De gasten van Ploeg beland?

Jojanneke: “Via collega’s die zelf al als zzp’er werken. Wat me vooral aanspreekt is de flexibiliteit. Ideaal, want ik heb telkens andere ambulanceroosters. Als ik bijvoorbeeld nachtdiensten heb gedraaid ben ik de week erop 3 of 4 dagen beschikbaar voor anesthesie op de OK. En er is altijd wel aanbod van OK-diensten.”

 

Zijn er wel voldoende zzp’ers?

Léon: “Sterker nog, dat aantal neemt alleen maar toe. Je ziet, zeker nu het goed gaat met de economie, dat steeds meer specialisten en anesthesiemedewerkers ervoor kiezen, om naast hun vaste dienstverband bij een ziekenhuis ook één of twee dagen als zzp’er aan de slag te gaan. Niet alleen voor de betere verdiensten, maar vooral omdat het meer afwisseling en professionele bewegingsvrijheid biedt. Dus er is alleen maar meer vraag naar een goede bemiddeling.”

 

Wat moet je doen om ingehuurd te worden?

Jojanneke: ”Ik hoef bij De gasten van Ploeg alleen mijn beschikbaarheid op te geven. Zij gaan dan puzzelen en matchen vraag en aanbod. Soms zit er ook een ziekenhuis of kliniek bij waar ik nog nooit geweest ben. Dat is weer een leuke uitdaging en zo leer je steeds meer collega’s kennen. Ik kom bij zo’n 8 à 10 verschillende ziekenhuizen en klinieken. Met al die afwisselende OK’s ontwikkel je ook een bepaalde routine waardoor je er snel inrolt.”

 

Hoe heb je de administratie geregeld?

Jojanneke: ”De facturen verstuur ik zelf. In het begin hebben De gasten van Ploeg me daarbij geholpen en wegwijs gemaakt. Ze weten precies hoe je de factuur moet opstellen, dat was natuurlijk allemaal nieuw voor mij. Ook de rest van de administratie doe ik zelf. Ik heb begrepen dat ze ook verschillende servicepakketten gaan aanbieden. Dus dan kunnen ze namens mij factureren en andere administratieve zaken regelen.”

 

Hoe verkoopt de communicatie?

Jojanneke: “Ik heb twee vaste contactpersonen, Léon en Chris. Ze weten wie ik ben, wat ik kan en waar ik graag werk. Heb je vragen of is er iets voorgevallen, dan bel je even, de lijntjes zijn heel kort. Het gaat allemaal makkelijk en in een collegiale, vriendschappelijke sfeer. Léon en Chris staan zelf ook vrijwel dagelijks als anesthesiemedewerker op de werkvloer, dus ze weten wat er speelt. Dat merk je aan alles.”

 

Hoe werkt de app?

Jojanneke: “Als je je aansluit bij De gasten van Ploeg kun je een handige app downloaden. Daarmee wordt gecommuniceerd en er staan OK-diensten op die nog niet zijn ingevuld. Of je ontvangt een pushbericht. Bijvoorbeeld een noodkreet van een ziekenhuis dat morgen een invaller nodig heeft wegens ziekte. Met één klik kun je je laten inroosteren voor een dienst. Makkelijker kan niet.”

 

Ken je andere detacheringsbureaus?

“Ik heb een poosje via zo’n groot detacheringsbureau wat anesthesie klussen gedaan, maar dat vond ik minder. Ik voelde me een nummer. Kreeg telkens iemand anders aan de lijn en werd te pas en te onpas gebeld terwijl ik helemaal niet kon. Dat doen De gasten van Ploeg beter. Ze snappen het gewoon. Ik vind het een ontzettend fijne club waar iedereen gelijkwaardig is, wordt gewaardeerd en we elkaar helpen en wegwijs maken,” aldus Jojanneke.

 

 

OOK WERKEN BIJ PLOEG?