Misschien ook iets voor jou?

ZZP functie

  • Landelijk
  • Vast contract
  • Fulltime
  • Inclusief ledenpakket

Gast zzp anesthesiemedewerker

Tijd voor een carrière boost? Als ZZP anesthesiemedewerker kun je via Ploeg bij diverse ziekenhuizen en privéklinieken werken in jouw eigen regio. Deeltijd of liever full time? Een korte of juist langere periode? Wil je extra opleidingen volgen? Maar géén administratieve gedoe? Jij kiest!

Een kijkje achter de schermen bij een opdracht van de Advanced Forces Group (AFG)

Afgelopen twee jaar is door De Gasten van Ploeg diverse malen een opdracht via Advanced Forces Group (AFG) uitgevoerd. Alle opdrachten betroffen een militaire oefening van Defensie in Nederland, België of Duitsland, namelijk parachutespringen door militaire eenheden.

 

Wie zijn hierbij betrokken?

Voor elke oefening van Defensie waarbij er wordt parachute gesprongen dient een medische afvoerploeg op de Drop Zone (DZ) aanwezig te zijn. Er dient minimaal een BIG-geregistreerde verpleegkundige op locatie te zijn waarbij in geval van een ongeval de eerste 15 minuten het slachtoffer ter plekke behandeld kan worden, totdat het slachtoffer kan worden overgedragen aan een ambulance of een andere vorm van medische afvoer.

 

Wanneer Defensie zelf geen medische afvoerploeg beschikbaar heeft, wordt er een medische afvoerploeg ingehuurd. Advanced Forces Group is een civiele partij die op verzoek van Defensie deze medische afvoerploeg kan leveren.

 

Waar bestaat een medische afvoerploeg uit?

Een medische afvoerploeg bestaat uit een BIG-geregistreerd verpleegkundige en een chauffeur. Ter plaatse heeft het team de beschikking over een Amarok 4×4 als transportmiddel voor een eventuele slachtoffer en Advanced Life Support (ALS) materialen verdeelt over een aantal tassen.

 

Als medische afvoerploeg werk je nauw samen met het eerste aanspreekpunt van de springende eenheid en de Commandant Drop Zone (CDZ). Via hen krijg je steeds te horen wat de plannen voor de dag zijn met betrekking tot hoeveelheid springblokken, hoe laat er gegeten wordt en een geschatte eindtijd van de laatste springblok van de dag.

 

Belangrijk is om steeds te laten weten waar je als medische ploeg bent en om op tijd aanwezig te zijn nabij de Drop Zone wanneer een springblok van start gaat. Zonder aanwezigheid van een medische ploeg ter plaatse wordt er niet gesprongen. Tijdens de uitvoer van de opdracht, mag een goede zonnebril en een verrekijker niet ontbreken. 

 

Een unieke samenwerking!

Het mag duidelijk zijn dat de militaire maatschappij en de civiele maatschappij twee verschillende werelden zijn. Als hulpverlener vanuit de civiele maatschappij geeft deze samenwerking een unieke inkijk in de militaire maatschappij.

 

 

OOK SAMEN WERKEN MET PLOEG?